Damon sistem

ZAŠTO ODABRATI DAMON SISTEM?

Damon Sistem je više od revolucionarnih žica i bravica, to je potpuno nov način tretiranja pacijenata. Tradicionalna terapija često zahtijeva vađenje zdravih zuba te korištenje palatinalnih ekspandera kako bi se stvorio potreban prostor. Ovaj je način neugodan za pacijenta, dulje traje te je moguće da rezultat bude sužena čeljust i prazan profil. Damon Vam, korištenjem blagih bioloških sila, podaruje prirodan, pun i široki osmijeh. Damon osmijeh se specijalno “dizajnira” kako bi poboljšao općenito stanje lica svakog pojedinog pacijenta.

Bravice su početak i temelj, ali kompletan Damon Sistem je ono što stvara osmijeh.

Damon sistem certificirana ordinacija za ortodonciju dr. Martine Ivanec Sapunar koristi 3 ključna elementa kako bi postigli kraće vrijeme terapije, manji broj posjeta ordinaciji, izuzetan komfor za pacijente te dosljedne visokokvalitetne rezultate:

  1. Damon pasivne samoligirajuće bravice ne trebaju gumice i metalne vezice – sa Damon bravicama ćete iskusiti terapiju bez neugodnog stezanja.
  2. Blage memorijske žice visoke tehnološke sofisticiranosti zube pomiču brže te zahtijevaju manje podešavanja.
  3. Novi klinički dokazan pristup terapiji koji brzo i ugodno svrstava Vaše zube i poboljšava estetiku Vašeg lica – najčešće bez potrebe za vađenjem zuba i palatinalnim ekspanderima.

damon sistem

Konvencionalne bravice ( sa lijeve strane ) su vezane gumicama koje uzrokuju visok stupanj trenja i pritiska što tretman čini duljim i neugodnim za pacijenta. Damon bravice koriste klizni mehanizam kako bi žicu držale na mjestu što zubima omogućuje da se slobodnije, brže i ugodnije kreću.

damon-sistem

Damon bravice su dizajnirane kako bi bile diskretne, udobne i lake za čišćenje. Nema potrebe za gumicama koje privlače i zadržavaju kamenac te je izuzetno lako održavati higijenu zuba tijekom terapije. Za pacijente koji zahtijevaju beskompromisnu estetiku, dostupne su Damon Clear prozirne bravice.

damon-sistem-1

ZAŠTO NOSITI BRAVICE?

Ostavite dobar prvi dojam

Osmijeh je važan dio naše osobnosti – utječe na samopouzdanje i na način kako nas drugi gledaju. Za nedavnog istraživanja, u kojem je sudjelovalo više od 1000 pojedinaca ( starosti 18g i više ), 72% ispitanih se složilo u jednom: neovisno o tome koliko su stari, sa ljudima koji posjeduju ljepši osmijeh se znatno bolje postupa u društvenim situacijama i okolnostima. Skoro polovica ispitanih je izjavila kako neravni zubi na njih ostavljaju negativan utisak.

Koja je dobra vijest? Uz pomoć inovativne tehnologije Damon Sistema u ordinaciji Ivanec Sapunar nikada nije bilo lakše poboljšati svoj osmijeh u mnogo kraćem vremenu, znatno ugodnije i bez bolova te uz izvanredne rezultate i prednosti koje traju cijeli život.

Prekrasan osmijeh je više od puke estetike – on je zalog za dobro zdravlje općenito:

Ravni i jednakomjerno raspoređeni zubi se lakše čiste što rezultira sveukupno boljim oralnim zdravljem.
Pravilno ustrojeni zubi efikasnije usitnjuju hranu što može pomoći probavi.
Skladno ustrojeni zubi rezultiraju boljim zagrizom što smanjuje stres i moguće glavobolje te snizuje naprezanje potpornih kostiju i tkiva.
Neravni i zbijeni zubi se teže čiste i održavaju. To može dovesti do karijesa, bolesti zubnog mesa i eventualnog gubitka zuba.
Ukoliko ih se ne tretira na vrijeme, manji ortodontski problemi s vremenom mogu prerasti u velike – koji dovode do pretjeranog trošenja zubnih površina, nedostatnog žvakanja, lošeg utjecaja na zubno meso te neravnoteže čeljusnih zglobova. Sve to može izazvati kronične glavobolje i bolove u licu i vratu. Terapija manjih ortodontskih problema je često jeftinija od saniranja ozbiljnih problema koji se mogu javiti kasnije.

Neovisno o Vašoj starosnoj dobi, nikada nije prerano niti prekasno investirati u ortodontske bravice tj. dugoročno investirati u Vas same. Ortodontski aparatić je i kod nas postalo sasvim uobičajeno viđati svakodnevno u ustima mlađih i starijih pacijenata. Počnite uživati doživotne rezultate još danas!

Kontaktirajte ordinaciju za ortodonciju Ivanec Sapunar i pitajte kako Damon Sistem može i Vama pomoći.

KOLIKO DUGO ĆU NOSITI BRAVICE?

Sa Damon Sistemom, tretman je često znatno kraći od onoga s konvencionalnim sistemima. Kraće vrijeme tretmana znači manje dolazaka na kontrole i prekrasan osmijeh…brže.

HOĆE LI BOLJETI?

Bravice koje je potrebno stezati, a koje kod pacijenata izazivaju bol, dio su prošlosti. Revolucionarni novi pristup u ortodonciji pacijentima omogućuje znatno viši stupanj ugode kroz cijelu terapiju. Razlog tome je jedinstvena tehnologija klizne mehanike prisutna kod Damon Sistema – mehanizam koji doktorima omogućuje korištenje izrazito blagih sila kako bi pomicali zube u pravilan položaj. Rezultat je terapija koja je mnogo kraća i znatno ugodnija za pacijenta – većina ljudi ne osjeća ni najmanju nelagodu.

HOĆE LI VADITI ZUBE?

Sa konvencionalnim bravicama, ortodonti su često prisiljeni vaditi zdrave zube kako bi stvorili potreban prostor u ustima. Pacijenti naravno ne žele da im se vade zdravi zubi, a “puniji” i “širi” osmijeh često znači i mnogo ljepši profil. Damon Sistem koristi blage biološke sile koje, u suradnji sa prilagodljivim procesima organizma samog pacijenta, potreban prostor stvaraju prirodnim putem. Doktorima je tako omogućeno da većinu slučajeva tretiraju bez neugodnih vađenja zdravih zuba.

Kod onih par slučajeva koji ipak zahtijevaju vađenje, prostor se stvara kako bi se poboljšala ravnoteža lica i simetrija – tako se postiže prirodan osmijeh i profil koji će ostati nepromijenjen kako starite.

Tekst preuzet s www.alpex-doo.com

Za sva pitanja kontaktirajte nas s povjerenjem

Vraćamo osmijeh na vaše lice.

+385 (1) 3861 654, info@ortodoncija-ivanec.hr