Kako odabrati Invisalign ortodonta?

Kako odabrati Invisalign ortodonta?

Za uspjeh Invisalign terapije najviše je odgovorna vještina i iskustvo Vašeg ortodonta koji planira i provodi terapiju. Zato kod odabira Invisalign doktora, preporučujemo posjetiti službenu web stranicu Invisalign tvrtke https://www.invisalign.eu/find-a-doctor gdje možete naći popis svih certificiranih Invisalign doktora u vašem gradu.

Isto tako možete vidjeti koliko je taj certificirani stomatolog ortodontskih anomalija pozitivno riješio uz pomoć Invisalign aparatića, te posjeduje li digitalni iTero skener.

Stomatolozi s najviše riješenih slučajeva imaju Diamond status, a onda slijede: Platinum Elite, Platinum, Gold i Silver statusi.

Također, uspjeh terapije ovisi i o Vama samima. Od Invisalign pacijenta očekuje se nošenje udlaga najmanje 22 sata dnevno, svakoga dana. Udlage treba ispravno pozicionirati na zube tako da nema razmaka između zuba i udlage. U tu se svrhu koriste tzv.align-fiteri, mali gumeni valjci koji se lagano grickaju dok su udlage na zubima kako bi udlage što bolje sjele u pravilni položaj.

Za konzultacije ili postavljanje bilo kojeg ortodontskog aparatića preporučujemo posjet ortodontu jer su oni stomatolozi specijalizirani za anomalije zubi i čeljusti.